Πίτσα με σπιτική ζύμη

Επιστροφή με μια νέα συνταγή... δεν αργήσαμε ε; :-Ρ Αυτήν την φορά, αφήνουμε στην άκρη τα γλυκά και προσανατολιζόμαστε σε αλμυρή κατεύθυνση! Μια συνταγή για σπιτική πίτσα με χειροποίητη ζύμη και ολόφρεσκα υλικά.

Για την επίστρωση, όπως φαίνεται και στο video, εμείς χρησιμοποιήσαμε:

  • κέτσαπ,
  • 250 γρ. μπέικον
  • 150 γρ. γκούντα φέτες
  • 150 γρ. ένταμ τριμμένο
  • 1 ντομάτα φετούλες
  • 2 πιπεριές φλωρίνης (κόκκινες)
  • 3 λουκάνικα φρανκφούρτης

Βέβαια, η επίστρωση μιας πίτσας, είναι κάτι σαν την έκθεση με ελεύθερο θέμα. Οι παραλλαγές και οι συνδυασμοί είναι πολλοί. Γι' αυτό και όποιος θέλει μπορεί να προτείνει εδώ την δική του έμπνευση. Για παράδειγμα, μία πίτσα (αρχοντο-) χωριάτικη, που θα υλοποιηθεί προσεχώς, την φαντάζομαι κάπως έτσι:

  • πιπεριά
  • φρέσκια ντομάτα
  • σάλτσα ντομάτας
  • ελιές
  • τυρί φέτα
  • χωριάτικο λουκάνικο
  • μανιτάρια
  • ρίγανη
  • μπέικον

Από την άλλη πλευρά, η anna, έχει να προτείνει μια "χιονάτη" (ιταλική σπεσιαλιτέ), ως εξής:

  • παντσέτα / μπέικον
  • παρμεζάνα (τριμμένο τυρί)
  • πεπερόνι (προαιρετικά)
  • κόκκινη πιπεριά
  • κρέμα γάλακτος

Σε ότι αφορά την ζύμη, εμένα μου αρέσει πολύ λεπτό το φύλλο της ζύμης, και έτσι και έγινε στην προκειμένη περίπτωση. Βέβαια, με την συγκεκριμένη δόση, αν έχετε μικρότερο ταψί, θα βγει πιο χοντρή.

Επίσης, το ψήσιμο, καλό είναι να γίνεται και λίγο "με το μάτι", καθώς κυρίως από κάτω χρειάζεται περισσότερη ζεστασιά για το ζυμάρι και καλά είναι να γίνει και ένα τεστάκι μην βγει άψητο, ενώ παράλληλα θα πρέπει να προσεχθεί να μην παρακαούν τα ευπαθή και εύλιωστα υλικά της οροφής.

Η συνταγή (υλικά, εκτέλεση) στο φόρουμ: Πίτσα λάιτ

{ Ημερομηνία: 31-03-2008 (00:23:39) }