Το σκόρδο μου αρέσει αλλά συνήθως το τρώω στο τζατζίκι. Την σκορδαλιά την είχα συνδέσει περισσότερο με την Κυριακή των Βαΐων αλλά τώρα κάνοντας την σχετική έρευνα μου, βλέπω ότι πολλοί την συνηθίζουν και στις 25 Μαρτίου (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου) αλλά και την Καθαρά Δευτέρα.
Από εκεί και πέρα, στο άκουσμα της σκορδαλιάς, εμένα μου έρχονταν στο μυαλό κάτι ασπρουδερό (βλέπε σκορδαλιά με ψωμί). Όταν είδα πρώτη φορά την σκορδαλιά με πατάτα στην αρχή νόμιζα ότι πρόκειται για πουρέ πατάτας.
Η συνταγή είναι αρκετά απλή, το μόνο λίγο κουραστικό σημείο είναι το ξεφλούδισμα της πατάτας. Οι αναλογίες είναι σχετικές, γιατί για παράδειγμα άλλοι μπορεί να την προτιμούν πιο "νερουλή" (ή "ρευστή" για να το πούμε και πιο επιστημονικά). Εγώ στην προκειμένη περίπτωση στο βίντεο χρησιμοποίησα τις ποσότητες σε πατάτα, ελαιόλαδο, ξύδι, σκόρδο και αλάτι που αναφέρω στις οδηγίες.
Το αποτέλεσμα νόστιμο και λαχταριστό!
{ Ημερομηνία: 24-03-2014 (08:44:53) }