Η σκορδαλιά με το ψωμί είναι μάλλον η πιο απλή συνταγή αυτού του είδους. Άλλοι προτιμούν να μουλιάζουν το ψωμί στην αρχή, εγώ προτίμησα να πάρω πρώτα την ψίχα και μετά να προσθέσω λίγο νεράκι.
Στο τρίψιμο-θρυμματισμό της ψίχας αυτοσχεδιάζουμε όπως μπορούμε και βοηθάει να είναι "χθεσινό" ώστε να γίνεται πιο εύκολα ψίχουλα! Οι αναλογίες σε ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι και σκόρδο είναι ανάλογα με τα γούστα,. Εγώ ήθελα την σκορδαλιά "ζουμερή" αλλά όχι "νερουλή" οπότε το πέτυχα με τις αναλογίες που αναφέρω στις οδηγίες του βίντεο. Νομίζω όμως ότι αυτό, δηλαδή η απορόφηση των υγρών για την σύνθεση τους με το ψωμί, εξαρτάται και από το φρέσκο/μπαγιάτικο θα είναι το ψωμί.
Τώρα θα γράψω και κάτι ακόμη, λες και δεν είχαμε άλλα προβλήματα και θέλουμε να βάλουμε πρόσθετους προβληματισμούς στο κεφάλι μας...
Λοιπόν ήθελά να θίξω ένα θέμα που μου ήρθε στο μυαλό κάνοντας αυτές τις παραδοσιακές συνταγές (βλέπε και σκορδαλιά με πατάτα). Μου φαίνεται κάπως παράξενο σε τέτοιες συνταγές, να υπάρχει μέσα η χρήση μπλέντερ/μούλτι. Δηλαδή αναρωτιέμαι, είχαν εκείνα τα χρόνια που εμπνεύστηκαν αυτές τις συνταγές μπλέντερ/μούλτι; Αλλά ακόμη και αν είχαν μπλέντερ/μούλτι, είχαν ρεύμα για να το χρησιμοποιήσουν; Βέβαια, από την άλλη, αφού τώρα έχουμε κάποιες σύγχρονες ευκολίες γιατί να μην τις χρησιμοποιήσουμε (;) Οκ, να τις χρησιμοποιήσουμε αν θέλουμε, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι το αυθεντικό παραδοσιακό που θέλουμε να αναπαράγουμε ή θα είναι μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή του;
{ Ημερομηνία: 24-03-2014 (09:20:15) }