Εύκολη συνταγή για σούπα με ρεβύθια λεμονάτα

Τα ρεβύθια άργησαν να μπουν στο διατροφολόγιο μου, αλλά έκαναν εντυπωσιακή είσοδο με αυτήν την εύκολη συνταγή αυτής της απλής και πολύ νόστιμης σούπας.

σούπα ρεβύθια

Η διαδικασία της υλοποίησης ξεκινάει βάζοντας τα ρεβύθια να μουλιάσουν σε μπόλικο νερό (με λίγο αλάτι μέσα) για καμιά δεκαριά ώρες. Συνήθως αυτά τα βάζουμε να μουλιάζουν το βράδυ για να τα μαγειρέψουμε την άλλη μέρα το πρωί.

Από εκεί και πέρα, μερικοί τα προτιμούν χωρίς την φλούδα ή/και τα αγοράζουν αποφλοιωμένα. Κάνοντας μια μικρή έρευνα στο θέμα, εγώ αποφάσισα να την κρατήσω και την φλούδα αν και δοκίμασα να καθαρίσω και μερικά για να πειραματιστώ με αυτήν την μέθοδο αποφλοίωσης δια της βρεγμένης πετσέτας (βλέπε video).

Συνεχίζουμε, δίνοντας μια βράση στα ρεβύθια για μερικά λεπτά και μετά τα στραγγίζουμε-ξεπλένουμε, δηλαδή αλλάζουμε το νερό και τα ξαναβάζουμε να βράσουν μέσα σε 3 λίτρα νερό, με ένα κρεμμύδι σχετικά χοντροκομένο και λίγο αλάτι.

Βράζουν λοιπόν καμιά ώρα, για να μαλακώσουν, και όταν πλέον είναι έτοιμα, τότε ρίχνουμε τον χυμό από δυο λεμόνια, μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο, λίγο επιπλέον αλάτι και 1 κουταλάκι ρίγανη. Τα ανακατεύουμε καλά να ενσωματοθούν και αυτά τα υλικά στην σούπα και είμαστε οκ.

Η ρίγανη και το λεμόνι τους δίνουν πολύ ωραία γεύση (ανάλογα και με τα γούστα βέβαια) και κάπως έτσι είμαστε έτοιμοι να τα σερβίρουμε και καλή μας όρεξη!

{ Ημερομηνία: 05-12-2014 (10:00:00) }