Λαχταριστή γραβιέρα σαγανάκι

γραβιέρα σαγανάκι

Είναι από τις δημοφιλείς παραγγελίες μας σε ταβέρνες και αυτή τη φορά το φτιάχνουμε εμείς... γρήγορα και εύκολα!

Για να κάνουμε αυτό το σαγανάκι λοιπόν, αυτό που χρειάζεται καταρχήν είναι ένα καλό κομμάτι γραβιέρας, να είναι επίπεδο και να έχει πάχος περίπου 1,5 εκατοστά. Μετά περνάμε στην φάση του αλευρώματος, αλλά για να κολλήσει το αλεύρι πάνω στην γραβιέρα, την βρέχουμε πρώτα με λίγο νερό.

Αφού την αλευρώσουμε καλά, είμαστε έτοιμοι για το τηγάνισμα, οπότε βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και την τηγανίζουμε πρώτα από την μία πλευρά και μετά από την άλλη. Δεν θέλει πολύ ζάλισμα με πολλά αναποδογυρίσματα, απλά την αφήνουμε 2-3 λεπτά να ροδοκοκκινίσει από την μία πλευρά και το ίδιο και από την άλλη πλευρά και μετά την βγάζουμε.

Στο σερβίρισμα συνοδεύεται και με χυμό από λεμονάκι μυρωδάτο ανάλογα με τα γούστα. Καλό είναι να καταναλωθεί άμεσα, όσο η γραβιέρα είναι χλιαρή και μαλακή και να μην το αφήσουμε να κρυώσει και να σκληρύνει.

Δεν ξέρω αν είναι αυτονόητο ή πρέπει να το αναφέρω, αλλά η γραβιέρα σαγανάκι (ειδικά αν πρόκειται για αλμυρή γραβιέρα) είναι ένας πολύ καλός μεζές για τσίπουρο αλλά και για κρασί, οπότε... εις υγείαν!

{ Ημερομηνία: 11-12-2014 (09:04:31) }