Για κάποιον που του αρέσει η σοκολάτα, το άκουσμα μιας σοκολατόπιτας δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα. Σε αυτο το βίντεο, λοιπόν, θα δούμε αναλυτικά την διαδικασία που ακολουθήσαμε για να φτιάξουμε μία σοκολατόπιτα.
Πρόκειται για μια σχετικά εύκολη συνταγή και ακόμα πιο εύκολο είναι να χάσεις τον έλεγχο και να φας μεγάλες ποσότητες επιβαρύνοντας τον οργανισμό σου με την ενέργεια που θα χρειάζονταν ένας μαραθωνοδρόμος και ένας κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων, την οποία αν τελικά δεν την χρησιμοποιήσεις είναι πιθανόν να την αποθηκεύσει το σώμα σου σε μορφή λίπους το οποίο θα έχεις παρέα στην καθημερινότητα σου.
Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε είναι τα εξής:
Και για το γλάσο:
Σε αυτό το σημείο, κάποιος που παίρνει την διατροφή του στα σοβαρά, αρχικά σταυροκοπιέται, μετά φτύνει τον κόρφο του και τελικά τρέχει να φύγει μακριά από μια τέτοια συνταγή, ενώ κάποιος άλλος... υποκινούμενος από την λιγούρα και έχοντας ήδη αρχίσει να του τρέχουν τα σάλια από την φαντασίωση της ηδονής που θα μπορούσε να του προκαλέσει αυτός ο συνδυασμός ζάχαρης και λιπαρών προχωράει ακάθεκτος παρακάτω, αψηφώντας τον υπερβολικό αριθμό θερμίδων και την χαμηλή διατροφική αξία αυτής της σοκολατόπιτας.
Ιδού το video...
Η διαδικασία έχει ως εξής:
Στην συνέχεια ετοιμάζουμε την σοκολάτα ως εξής:
Μετά προσθέτουμε το μείγμα της κουβερτούρας με το βούτυρο στο μείγμα των αυγών με το αλεύρι και άχνη ζάχαρη που είχαμε ετοιμάσει στο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε με λίγο βούτυρο την εσωτερική επιφάνεια του ταψιού και προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε στο ταψί και το απλώνουμε καλά. Τοποθετούμε το ταψί με την σοκολατόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC και ψήνουμε την σοκολατόπιτα στους 180ºC για περίπου 25 λεπτά.
Σαν να μην έφταναν τα ζωικά λιπαρά από το βούτυρο που χρησιμοποιήσαμε παραπάνω, θα το προχωρήσουμε ακόμα παραπέρα το διατροφικό θρίλερ και θα φτιάξουμε και ένα γλάσο με κρέμα γάλακτος.
Για το γλάσο, σπάμε σε κομμάτια 200 γραμμάρια κουβερτούρα και σε μπεν μαρί, ζεσταίνουμε λίγο, 250ml κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε στην κρέμα γάλακτος τα κομμάτια της κουβερτούρας (200γρ). Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και προσθέτουμε το γλάσο στην σοκολατόπιτα, απλώνοντας το γλάσο σε όλη την επιφάνεια της σοκολατόπιτας.
Την αφήνουμε για λίγη ώρα (εκτός ψυγείου) και στην συνέχεια μπορούμε να την σερβίρουμε. Είναι αρκετά νόστιμο το αποτέλεσμα οπότε ουσιαστικά χρειάζεται "θεϊκή" παρέμβαση για να μπορέσει κάποιος που δεν έχει μεγάλο αυτοέλεγχο να περιοριστεί στην κατανάλωση μιας ποσότητας που δεν θα επιβαρύνει πολύ τον οργανισμό του.
Η συγκεκριμένη σοκολατόπιτα, όταν μπει στο ψυγείο σφίγγει αρκετά, οπότε αν την σερβίρουμε αμέσως μόλις την βγάλουμε από το ψυγείο θα είναι αρκετά σκληρή. Μπορούμε να την αφήσουμε για λίγο εκτός ψυγείου πριν την σερβίρουμε ή μπορούμε να την σερβίρουμε ελαφρώς χλιαρή.
Δεν έχω κάτσει να υπολογίσω τις θερμίδες της συνταγής αλλά έτσι με ένα πολύ πρόχειρο (όχι υπολογισμό) συλλογισμό, θα έλεγα ότι με ένα δίωρο περπάτημα ίσως σε έναν βαθμό να αντισταθμίζονταν το πλεόνασμα θερμίδων που θα δημιουργούνταν στον οργανισμό μας από την κατανάλωση ενός μέτριου κομματιού αυτού του γλυκού πειρασμού.
{ Ημερομηνία: 23-01-2015 (13:56:08) }