Αρακάς λαδερός

Ετοίμασα ένα βίντεο με την συνταγή του αρακά που μαγείρεψα χθες. Πολύ εύκολα τα πράγματα, λίγα υλικά και νόστιμο το αποτέλεσμα, σε πολύ λίγο χρόνο.

αρακάς

Αν ο αρακάς είναι φρέσκος και θέλει καθάρισμα, έχει μια διαδικασία λίγο στην αρχή η προετοιμασία του, αλλά δεν έχει κάποια τεχνική δυσκολία, λίγο υπομονή. Αν είναι ήδη καθαρισμένος (κατεψυγμένος), τότε είναι πιο απλά τα πράγματα.

Εγώ χρησιμοποίησα φρέσκο αρακά που αγόρασα από την λαϊκή αγορά με τα βιολογικά προϊόντα πριν λίγες μέρες, και χρειάστηκε να τον καθαρίσω όπως βλέπεις στην αρχή του βίντεο. Τον έπλυνα σε ένα τρυπητό, μετά τον καθάρισα από τις φλούδες και στο τέλος τον ξέπλυνα πάλι και στράγγισα το νερό.

Έχε υπόψη σου ότι αγοράζοντας φρέσκο αρακά, πρέπει να υπολογίσεις και τις “απώλειες” σε φλούδες. Δηλαδή εγώ αγόρασα περίπου 750 γραμμάτια αρακά, αλλά βγάζοντας τις φλούδες έμεινε περίπου 300 γραμμάρια αρακάς, που βγάζει τελικά λιγότερο από δύο μερίδες.

Οπότε κανονίζουμε την ποσότητα του αρακά που θα αγοράσουμε έχοντας στο μυαλό μας την τελική ποσότητα που θα μας μείνει για να μαγειρέψουμε.

Η συνταγή που έκανα είναι ένας απλός λαδερός αρακάς και τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι:

  • 300 γραμμάρια αρακάς (καθαρισμένος)
  • 2 ποτήρια νερό
  • 100 ml ελαιόλαδο (μισό φλιτζάνι)
  • 1 κρεμμύδι
  • λίγος μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι

Και η διαδικασία είναι η εξής...

Αρχικά έβαλα λίγο (όχι όλο) ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρισα για δυο λεπτά το κρεμμύδι το οποίο το είχα καθαρίσει και το είχα ψιλοκόψει. Μετά πρόσθεσα τον αρακά, τον ανακάτεψα με το κρεμμύδι και στην συνέχεια έβαλα μέσα στην κατσαρόλα και το νερό.

Πρόσθεσα επίσης αλατοπίπερο, τα ανακάτεψα και άφησα τον αρακά να βράσει για περίπου 20 λεπτά, δηλαδή μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει. Που και που χρειάζεται ανακάτεμα και επίσης αν χρειαστεί έξτρα νερό το συμπληρώνουμε.

αρακάς λαδερός

Μόλις ψήθηκε, πρόσθεσα μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακάτεψα και έσβησα το μάτι της κουζίνας για να ξεκουραστεί το φαγητό μερικά λεπτά.

Μετά από αυτά, ένα πράγμα έμεινε, το σερβίρισμα και... μαμ!

{ Ημερομηνία: 03-05-2018 (10:03:26) }