Συνεχίζω την σειρά των εύκολων συνταγών με απλά υλικά, με μία ακόμη γρήγορη συνταγή όπου μαγειρεύω πλιγούρι με λαχανικά.
Είναι από τις περιπτώσεις που υπάρχει μεγάλη ευελιξία στα υλικά καθώς υπάρχει ποικιλία λαχανικών, οπότε εγώ στο βίντεο χρησιμοποιώ πιπεριές και καρότα, αλλά αντί για αυτά ή μαζί με αυτά θα μπορούσα να βάλω και άλλα λαχανικά, π.χ. κολοκυθάκια.
Ας δούμε αναλυτικά τα υλικά της συνταγής:
Αρχικά βάζω λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρω το κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια και στην συνέχεια προσθέτω τις πιπεριές και τα καρότα κομμένα επίσης σε κομμάτια για να σοταριστούν και αυτά 1-2 λεπτά.
Προσθέτω το πλιγούρι, το ανακατεύω καλά και μετά βάζω το νερό και το αλατοπίπερο.
Ανακατεύω όλα τα υλικά που έβαλα στην κατσαρόλα και το αφήνω να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει σχεδόν όλο το νερό.
Δεν θα χρειαστεί πολύ ώρα, δηλαδή από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει είναι έτοιμο σε περίπου 15 λεπτά. Ενδιάμεσα το ανακατεύω να μην μου κολλήσει.
Σε περίπτωση που το νερό τελειώσει πολύ γρήγορα (π.χ. είναι δυνατή η φωτιά), μπορώ να συμπληρώσω λίγο νερό.
Μόλις μαγειρευτεί το πλιγούρι, λίγο πριν τελειώσει το νερό (δηλαδή να έχει ακόμη υγρασία μέσα στην κατσαρόλα), κλείνω το μάτι της κουζίνας και το αφήνω να ξεκουραστεί 2-3 λεπτά (κι αυτό παράλληλα θα συνεχίσει να τραβάει τα υγρά).
Μετά το σερβίρω και... καλή μας όρεξη!
{ Ημερομηνία: 07-09-2018 (15:31:55) }