Ομελέτα με βρώμη

Ομελέτες υπάρχουν πολλών ειδών, σε αυτό βίντεο φτιάχνω μία χρησιμοποιώντας βρώμη και έτσι το αποτέλεσμα είναι πιο χορταστικό.

ομελέτα με βρώμη

Είναι εύκολη η συνταγή που έκανα θα μπορούσε να γίνει και πιο ενισχυμένη με περισσότερες γεύσεις, αλλά αυτή είναι μια απλή εκδοχή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν βάση για κάτι πιο περίπλοκο.

Θα σου πω καταρχήν τα υλικά που έβαλα εγώ στην προκειμένη περίπτωση και μετά θα βάλω και κάποιες ιδέες για παραλλαγές. Τα υλικά που χρησιμοποίησα, λοιπόν, είναι τα εξής:

  • 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • μισό φλιτζάνι γάλα
  • 4 αυγά (ασπράδια και κρόκους)
  • αλατοπίπερο
  • λίγο ελαιόλαδο

Στην αρχή έβαλα σε ένα βαθύ πιάτο την βρώμη και πρόσθεσα λίγο-λίγο το γάλα ανακατεύοντας οπότε σιγά-σιγά δημιουργείται ένας χυλός.

Στην συνέχεια πρόσθεσα τα αυγά και το αλατοπίπερο και ανακάτεψα καλά για να δημιουργηθεί το μείγμα της ομελέτας.

Μετά έβαλα στην κατσαρόλα/τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και έβαλα το μείγμα της ομελέτας να ψηθεί. μόλις ψήθηκε από την μία πλευρά, την αναποδογύρισα να ψηθεί και από την άλλη μεριά.

Καθώς ψήνεται η ομελέτα λόγω της βρώμης γίνεται πιο σφιχτή σε σχέση με την απλή ομελέτα που έχει μόνο αυγά, οπότε είναι σχετικά πιο εύκολο να αναποδογυριστεί όταν χρειαστεί να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Το αποτέλεσμα είναι μια ομελέτα-πίτα θα έλεγα, μοιάζει κάπως σαν να τρως αυγόφετα, δηλαδή είναι αρκετά πιο "ψωμωμένη" σε σχέση με τις ομελέτες που δεν έχουν βρώμη.

Στην γεύση, παρόλο που είχα βάλει μέσα αλάτι, είχε μια ελαφρώς γλυκιά επίγευση, οπότε πιθανολογώ ότι θα μπορούσε να σερβιριστεί και σε μια γλυκιά εκδοχή π.χ. με λίγο μέλι από από πάνω.

Από την άλλη, σε μια αλμυρή εκδοχή θα μπορούσα να την ενισχύσω με τυριά, μανιτάρια, πιπεριά ή ακόμη και λουκάνικα, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα χρειάζονταν μια διαφορετική διαδικασία στην διαχείριση των υλικών, την οποία ίσως σας την δείξω σε επόμενο βίντεο.

Η ομελέτα με την βρώμη είναι αρκετά δημοφιλής επιλογή για όσους ασχολούνται με διατροφή και fitness. Δεν ξέρω πως είναι από θερμίδες, αλλά αυτό που έχω δει να κάνουν σε αρκετές περιπτώσεις για να την ενισχύσουν κυρίως σε πρωτεΐνη είναι αντί για ολόκληρα αυγά που έβαλα εγώ, να βάζουν μερικά ασπράδια αυγών π.χ. μαζί με 1-2 ολόκληρα αυγά.

{ Ημερομηνία: 11-09-2018 (09:47:37) }