Βραστό καλαμπόκι

Είχα καιρό να φάω καλαμπόκι βραστό και έτσι όταν είδα πρόσφατα τα καλαμπόκια στην λαϊκή αγορά με τα βιολογικά προϊόντα, σκέφτηκα να πάρω μερικά.

καλαμπόκια

Έτσι λοιπόν ήρθε η ώρα να τα βράσω για να τα φάμε και έκανα αυτό το μικρό βιντεάκι με την διαδικασία που ακολούθησα, η οποία δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο.

Στην αρχή ξεφλούδισα τα καλαμπόκια και αφαίρεσα επίσης κάποιες ίνες (σαν κλωστές) που έχουν κάτω από την φλούδα τους.

Μετά τα έπλυνα με νερό και έκοψα όσο μπορούσα το κοτσάνι που υπήρχε στο κάτω μέρος τους, για να χωράνε και στην κατσαρόλα.

Στην συνέχεια έβαλα αρκετό νερό στην κατσαρόλα και το άφησα να ζεσταθεί μέχρι να αρχίσει να βράζει.

Όταν ξεκίνησε να βράζει, έβαλα μέσα τα καλαμπόκια για να βράσουν και να μαλακώσουν. Όση ώρα έβραζαν τα στριφογύριζα που και που για να βουτηχτούν στο νερό από όλες τις πλευρές.

Τα άφησα να βράσουν γύρω στα 20 λεπτά και μετά έκλεισα το μάτι της κουζίνας και τα άφησα κανά 10-λεπτο ακόμα μέσα στο ζεστό νερό.

Μετά κι από αυτό, έβγαλα τα καλαμπόκια από την κατσαρόλα και τα άφησα λίγο σε ένα πιάτο για να κρυώσουν.

Σε ότι αφορά την συντήρηση τους μετά το βράσιμο, είναι ένα θέμα που δεν μας απασχόλησε καθόλου, γιατί τα φάγαμε αμέσως και δεν έμεινε κάτι για να το συντηρήσουμε για αργότερα.

Νόστιμα ήταν, όπως είδες δεν πρόσθεσα κάτι άλλο για να έχουμε ατόφια την γεύση του καλαμποκιού.

Εναλλακτικά θα μπορούσαμε στο νερό να προσθέσουμε και λίγο αλάτι την ώρα που βράζουν για να τους δώσει μια αλμύρα, αλλά δεν το έκανα έτσι εγώ. Επίσης ορισμένοι στο τέλος βάζουν και λίγο βούτυρο στα καλαμπόκια (να λιώσει πάνω τους όπως είναι ζέστα όταν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα), αλλά κι αυτό μου φαίνεται αχρείαστο.

Είμαι και σε δίαιτα και δεν είδα κάποιο ιδιαίτερο λόγο να επιβαρύνω τα καλαμπόκια με τέτοιες πρακτικές και να τους προσθέσω έξτρα θερμίδες.

Αυτά από αυτήν την... ε δεν την λες συνταγή, ας την πούμε βρασιμοκατάσταση, τα λέμε σύντομα με κάποια άλλη δημιουργία ή έμπνευση.

{ Ημερομηνία: 25-09-2018 (15:58:29) }