Πλιγούρι με κιμά

Το πλιγούρι με τον κιμά είναι μια εναλλακτική επιλογή αντί για τα μακαρόνια που είχαμε κάνει στο προηγούμενο βίντεο. Είναι μια εύκολη συνταγή για να συνδυαστεί το πλιγούρι με κρέας, που όμως είναι πολύ χορταστική και εμένα μου φαίνεται αρκετά νόστιμη.

πλιγούρι με κιμά

Η διαδικασία είναι απλή. Αρχικά ψήνω τον κιμά για να σιγουρευτώ ότι μαγειρεύτηκε και μετά βάζω στην κατσαρόλα και το πλιγούρι που θέλει λιγότερη ώρα ψήσιμο.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, να δούμε τα υλικά της συνταγής, τα οποία είναι τα εξής:

  • μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 φλιτζάνι πλιγούρι
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • ένα τρίτο του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • αλάτι, πιπέρι (προαιρετικά)

Βάζω στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρω 2-3 λεπτά το κρεμμύδι το οποίο το έχω καθαρίσει και το έχω ψιλοκόψει σε μικρά κομμάτια.

Προσθέτω τον κιμά και τον θρυμματίζω, ώστε να ψηθεί καλά. Ανακατεύω καλά και περιμένω να ψηθεί ο κιμάς και να αλλάξει χρώμα, δηλαδή να μην φαίνεται κόκκινος/ροζ σε κανένα σημείο του.

Μόλις ψηθεί ο κιμάς, προσθέτω το πλιγούρι και το ανακατεύω καλά με τον κιμά. Προσθέτω επίσης νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνω μέσα το αλατοπίπερο και ανακατεύω.

Το αφήνω να σιγοβράσει, μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει το νερό και να γίνει σαν πιλάφι. Στην συνέχεια το σερβίρω.

Σημείωση: αν θέλουμε να κάνουμε περισσότερες μερίδες, μπορούμε να βάλουμε 2 φλιτζάνια πλιγούρι (αντί για 1) μαζί με 6 φλιτζάνια νερό (αντί για 3), ώστε να διατηρηθεί η αναλογία 1/3.

Άλλη μια σημείωση: θα μπορούσε να γίνει και κοκκινιστό, αν βάζαμε και χυμό ντομάτας στην κατσαρόλα πριν προσθέσουμε το πλιγούρι, αλλά εγώ το προτιμώ χωρίς.

{ Ημερομηνία: 31-12-2020 (14:44:18) }